Kunst en Organisatie

Kunst en Organisatie

KunstenLandschap bestaat 20 jaar, een terugblik in 7 delen, dit is deel 2.

Inspiratie doen wij op in heel Europa. Elke vakantie wordt gevuld met kunstbezoek met een focus op hedendaagse kunst in het landschap: Documenta Kassel, Biënnale Venetië, Watou, Les Vents du Forêt, Insel Hombroich enz.enz. Expositiebezoek in Nederland wordt gebruikt om potentiële kunstenaars te scouten. Na afloop van een bezoek wordt er samen gegeten en doorgenomen welke kunst we interessant vinden. We zijn het opvallend vaak met elkaar eens. Een voorbeeld uit de eerste jaren:

In 2003 brengen we een bezoek aan een kunstroute in het landschap rondom Zieuwent. De start is in het dorpscafé met de bekende openingsrituelen. Tot onze verrassing blijft iedereen na de opening in het café in plaats van de kunstroute te lopen. Wij lopen keurig het vierkantje met kunstwerken af en selecteren mogelijke deelnemers voor Lonneker. Een jaar, de dag voor de expositie, arriveert bij de molen een lange aanhangwagen met een keu en drie betonnen ballen uit Zieuwent. Een protest tegen het omgaan met de natuur door “stadse mensen” als ware het een biljart laken. Helaas, het hijskraantje om de ballen en keu van de wagen af te tillen is vergeten. Uiteindelijk regelen via een jongen uit het dorp een trekker met voorlader bij Levink en weten de ballen op de grond te krijgen. Wat dat kost? Een fles foezel. En natuurlijk moet ’s nachts de lokale jeugd even een bal verplaatsen…

Kunst en Organisatie

Kunst en Organisatie


Een andere kunstenaar uit Zieuwent komt diezelfde middag met de mededeling dat zijn kunstobject van 6 meter niet in de vrachtauto past. Hij komt s ‘avonds rond 22.00 uur met een object van 50x50x75 als alternatief en we slaan deze ‘avonds bij het Vieker de grond in. Verder wel een aardige kerel ….

Kunst en Organisatie

John Brands

Kunst en Organisatie

Willie Beckmans

De organisatie is in 2003 al behoorlijk opgetuigd. De galeries PórFin en Wijnand doen ook mee. We verkopen toegangs- bewijzen wat de nodige commotie geeft (kunst moet gratis zijn?) en er zijn vrijwilligers. Besloten is dat er een eigen horecapunt komt bij de kwekerij achter Villa Stokhorst. Twee studenten van Saxion bemannen dat punt en nemen enquêtes af. Gewapend met 4 cakes starten zij op zondagmorgen 11.00 uur. Om 12.00 is de voorraad op….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.