Voor kunstenaars

Voor Kunstenaars

Informatie voor Kunstenaars

Selectie

Het merendeel van de kunstenaars wordt uitgenodigd op initiatief van de organisatie. Het werk moet geschikt zijn voor de locaties en passend zijn bij de andere aanwezige kunst. Groter ruimtelijk werk is vaak gewenst omdat het landschap en boerderijen het decor vormen van de route. De connectie met het landschap speelt een belangrijke rol, bijv. landart-achtige ontwerpen.

Kosten en vergoedingen

Indien er kunst wordt verkocht, wordt 20% van de verkoopprijs ingehouden ten behoeve van de organisatie van de kunstroute. Galeries kennen hun eigen regeling voor daar exposerende kunstenaars.

Praktische organisatie

Indien het vervoer van kunstobjecten financieel of praktisch lastig is kan de organisatie daarin meedenken. Overnachtingsmogelijkheden tijdens de route zijn ook vaak te regelen. De organisatie vindt het belangrijk dat interactie ontstaat tussen kunstenaars en publiek en kunstenaars onderling. In dat kader is er na het einde van de eerste expositiedag voor kunstenaars en vrijwilligers een bijeenkomst met een hapje en drankje. Per locatie is er een locatiecontactpersoon als aanspreekpunt voor de kunstenaar.

Verzekering

De geëxposeerde objecten zijn niet  verzekerd voor beschadiging en diefstal. Neem voor meer informatie hierover contact op met de organisatie.